ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.
..........................................................................................................................................................................................................................................
 
::
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH DEUTCH Χάρτης Πλοήγησης
Γενικός Τουριστικός Οδηγός του Νομού Πιερίας
Design by Minimal
Συντελεστές Έργου
Copyright © 2007 Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. - All rights reserved.
ΟΡΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΟΡΟΥΣ ΤΙΤΑΡΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ορεινός οικισμός σε υψόμετρο 850μ. Βρίσκεται μαζί με τον οικισμό των Φωτεινών στο όρος Τίταρος, που χωρίζει τον Όλυμπο από τα Πιερία όρη.

Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα δείγματα Μακεδόνικης Αρχιτεκτονικής των σπιτιών και για τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα του, όπως κάστανα, καρύδια, φασόλια, πατάτες, γλυκά κουταλιού κ.α.

Σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής είναι το μοναδικό σε οξιά και καστανιά δάσος του οικισμού, καθώς και το Νεκροταφείο ύστερης εποχής χαλκού (μυκηναϊκών χρόνων) στη θέση "Σπάθες". Αξιόλογη αγροτουριστική δραστηριότητα προσφέρει η πρότυπη μονάδα εκτροφής αγριογούρουνων που λειτουργεί λίγο έξω από τον οικισμό.

Η περιοχή προσφέρεται για πεζοπορία, ορειβασία, διαδρομές με οχήματα 4X4 και για αγροτικές δραστηριότητες. Μπορείτε να απολαύσετε την τοπική παραδοσιακή κουζίνα στις ταβέρνες του. Για τη διαμονή σας φροντίζουν τα ξενοδοχεία του οικισμού, που λειτουργούν ως πρότυποι ξενώνες.

Απέχει 33 χιλιόμετρα από την Κατερίνη, με εύκολη πρόσβαση μέσω της εθνικής οδού Κατερίνης -Ελασσόνας.
...................................................................
Πατήστε στις Φωτογραφίες
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ