ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.
..........................................................................................................................................................................................................................................
 
Καλοκαίρι - Τοπικές Γιορτές - Εκδηλώσεις

ΑΙΓΙΝΙΟ
Ιούνιος: Αγίου Πνεύματος. Κουρμπάνι. Εκδηλώσεις για την καλή υγεία των ανθρώπων από το Σύλλογο «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ» στο εξωκλήσι της Θείας Ανάληψης, στην περιοχή «Ξάπεφτο». Προσφέρεται στους επισκέπτες ένα παραδοσιακό φαγητό που ονομάζεται κουρμπάνι.
29 Ιουνίου: Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Ο Σύλλογος «ΔΗΜΗΤΡΑ» αναβιώνει την άλλοτε μεγάλη γιορτή των Αγίων Αποστόλων στο χώρο του παλαιού Βυζαντινού Ναού.
Πολιτιστικός Αύγουστος. Στα μέσα Αυγούστου ο Σύλλογος «ΔΗΜΗΤΡΑ» διοργανώνει τον Πολιτιστικό Αύγουστο, αφιερωμένο στη γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου. Η εκδήλωση διαρκεί μία εβδομάδα και περιλαμβάνει μουσικές βραδιές με συναυλίες, παραδοσιακούς χορούς και θεατρικές παραστάσεις.

ΑΛΩΝΙΑ

27 Ιουλίου: Αγίου Παντελεήμονα. Πανηγύρι για τον εορτασμό του Αγίου Παντελεήμονα.

ΑΝΩ ΜΗΛΙΑ

26 Ιουλίου: Γιορτή της Αγίας Παρασκευής. Εκδηλώσεις στην Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην Άνω Μηλιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μηλιάς και το Δήμο Πέτρας.

ΔΙΟΝ

26 Ιουλίου: Γιορτή της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου του Δίου. Διοργανώνονται μουσικοχορευτικές και άλλες εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δίου «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ».

ΚΑΡΙΤΣΑ

7 Ιουλίου: Αγία Κυριακή. Εκδηλώσεις στην Καρίτσα που διοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρίτσας «ΟΛΥΜΠΟΣ».

ΚΑΤΑΧΑΣ
Αύγουστος: «Αντάμωμα των Ποντίων».
Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου γιορτάζεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Καταχά «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» το «Αντάμωμα» των Ποντίων με τους γηγενείς. Περιλαμβάνει χορευτικές εκδηλώσεις και εστίαση στο χώρο του Πευκώνα Καταχά.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Ιούλιος - Αύγουστος: Διεθνές Φεστιβάλ Ολύμπου. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ολύμπου προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από εκδηλώσεις θεάτρου, μουσικής και χορού.
Ιούλιος Τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται το 3ο δεκαήμερο του Ιουλίου στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Σιδηροδρομικού Σταθμού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σιδηροδρομικού Σταθμού.
Αύγουστος: "Ποντιακά Πολιτιστικά Δρώμενα" Διοργανώνονται από την Ένωση Ποντίων Πιερίας. Πραγματοποιούνται συνήθως το πρώτο τριήμερο του Αυγούστου στο προαύλιο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. Οι εκδηλώσεις περιέχουν εκθέσεις (φωτογραφίας, ζωγραφικής, ξυλογλυπτικής κ.α) με θέματα που αφορούν στον Ποντιακό Ελληνισμό. Γίνονται ομιλίες γύρω από την Ιστορία και Λαογραφία του ποντιακού στοιχείου. Συμμετέχουν κορυφαίοι καλλιτέχνες της ποντιακής μουσικής αλλά και γενικότερα της Ελληνικής Μουσικής Παράδοσης.
Διήμερο Παναγίας Σουμελά. Διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται το 3ο δεκαήμερο του Ιουλίου στις εργατικές κατοικίες Μυλαύλακου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παναγία Σουμελά.
Πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται το 3ο δεκαήμερο του Αυγούστου στον αύλειο χώρο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοκκινοπλιτών.

ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ

15 Αυγούστου: Κοίμηση της Θεοτόκου. Εκδηλώσεις για τον πανηγυρικό εορτασμό της Παναγίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κονταριώτισσας.

ΚΟΡΙΝΟΣ

Ιούνιος: Ποντιακό Πανηγύρι. Εκδηλώσεις πού διοργανώνονται κάθε χρόνο από τον Ποντιακό Σύλλογο Κορινού «ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ» με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών.

ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Ιούνιος: Εκδηλώσεις για τη Ναυτική Εβδομάδα. Πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια στον Αθλητικό χώρο του Πάρκου της πόλης, με μεγάλη λαμπρότητα, μια και το Λιτόχωρο παραδοσιακά θεωρείται ναυτικό χωριό.
Ιούλιος: «Θερινά του Δήμου». Δεκαήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στον αθλητικό χώρο του Πάρκου, με συμμετοχή της Δημοτικής χορωδίας, χορευτικών του Λιτοχώρου και της Μπάντας του Δήμου. Συμμετέχουν και χορωδίες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πραγματοποιούνται συναυλίες γνωστών τραγουδιστών και δίδονται θεατρικές παραστάσεις.
Αύγουστος: «Ολύμπια». Πραγματοποιούνται αγώνες στίβου και ανώμαλου δρόμου στο Δημοτικό Στάδιο του Λιτοχώρου.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ

Μυδοχαρά: 3ο δεκαήμερο του Ιουλίου Τοπικό πανηγύρι όπου προσφέρονται ψητά μύδια και κρασί.

ΜΕΘΩΝΗ

29 Ιουνίου: Πανηγυρική εκδήλωση της εορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Αύγουστος: «Οφιτικό Συναπάντημα». Εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Ποντιακός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας «Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ» το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου στη Νέα Τραπεζούντα.

ΠΑΛΑΙΟΣΤΑΝΗ
15 Αυγούστου: Κοίμηση της Θεοτόκου.
Πανηγύρι για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μοναστήρι της Παναγίας Μακρυρράχης.

ΠΑΡΑΛΙΑ

Τέλος Ιουνίου: Ναυτική Εβδομάδα Κάθε δύο χρόνια πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις με εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, ομιλίες, παρουσίαση παραδοσιακών χορών, μουσικές βραδιές κ.α.
Στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας γίνονται επίσης επιδείξεις τουριστικών, αλιευτικών και ταχύπλοων σκαφών, καθώς και Ναυτικοί Αγώνες στη Θάλασσα.
Μέσα Ιουλίου: Διεθνείς Φολκλορικές Εκδηλώσεις. Ο Δήμος Παραλίας στα μέσα Ιουλίου και για μία εβδομάδα διοργανώνει στα Δημοτικά Διαμερίσματά του εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς από Φολκλορικά συγκροτήματα ξένων χωρών, όπως την Τυνησία, την Αρμενία, τη Λευκορωσία, το Καμερούν, τη Σουηδία, τη Σλοβακία, την Ισπανία κ.α.  Η έναρξη των εκδηλώσεων ξεκινά με παρέλαση όλων των Φολκλορικών συγκροτημάτων που συμμετέχουν. Στη συνέχεια δίνεται μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση από τα Φολκλορικά χορευτικά τμήματα των χωρών.
Αύγουστος: Το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου διοργανώνεται το Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου Νέων «ΜΥΤΙΚΑΣ CUP» στην Παραλία Πιερίας από το Δήμο Παραλίας και με τη συνδρομή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας.

ΠΑΛΑΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ

26 Ιουλίου: Πανηγυρική εκδήλωση της εορτής της Αγίας Παρασκευής στο Π. Ελευθεροχώρι.

ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ

27 Ιουλίου: Γιορτή του Αγίου Παντελεήμονα. Παραδοσιακό πανηγύρι στον οικισμό του Π. Παντελεήμονα.

ΣΦΕΝΔΑΜΗ
20 Ιουλίου: Προφήτη Ηλία. Πανηγύρι στο κέντρο του χωριού.

ΣΒΟΡΩΝΟΣ 15 Αυγούστου: Κοίμηση της Θεοτόκου.
Πανηγύρι για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου.
::
Γενικός Τουριστικός Οδηγός του Νομού Πιερίας
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH DEUTCH Χάρτης Πλοήγησης
Design by Minimal
Συντελεστές Έργου
Copyright © 2007 Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. - All rights reserved.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ