ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.
..........................................................................................................................................................................................................................................
 
Φθινόπωρο - Τοπικές Γιορτές - Εκδηλώσεις

ΑΙΓΙΝΙΟ
Σεπτέμβριος: Πολιτιστικές εκδηλώσεις. Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα Αιγινίου, ο Σύλλογος Καβακλιωτών «Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ» πραγματοποιεί πολιτιστικές εκδηλώσεις με λαϊκή και θεατρική βραδιά, παραδοσιακό χορευτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν και συγκροτήματα από άλλες χώρες.
12 - 18 Σεπτεμβρίου: Εμποροπανήγυρη. Εμπορική έκθεση με παράλληλες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις. Λειτουργεί από το 1926 και πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 12 ως τις 18 Σεπτεμβρίου, σε ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο για το σκοπό αυτό. Παρουσιάζει τεράστιο οικονομικό ενδιαφέρον, καθώς συγκεντρώνει πλήθος εκθετών και επισκεπτών από όλη την Ελλάδα.

ΑΝΩ ΜΗΛΙΑ

Σεπτέμβριος: Λαϊκό πανηγύρι Ο οικιστικός σύλλογος Άνω Μηλιάς διοργανώνει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου λαϊκό πανηγύρι με μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στο καταφύγιο της Άνω Μηλιάς.

ΛΟΦΟΣ

21 Νοεμβρίου: «Τα Εισόδια της Θεοτόκου». Θρησκευτική γιορτή, κατά την οποία πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λόφου, που περιλαμβάνουν παιδικό θέατρο, δημοτική βραδιά με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς. Το πρωί στο παλιό χωριό «Παλιοζιάζιακoς» γίνεται Θεία Λειτουργία στην εκκλησία της Παναγίας. Προσφέρονται παραδοσιακή φασολάδα και ρέγκα. Ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι με χορούς και τραγούδια με τη συνοδεία γκάιντας.

ΠΑΡΑΛΙΑ

Σεπτέμβριος: Ποδηλατοδρομία. Διοργανώνεται από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Παραλίας το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, με στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων κάθε ηλικίας και φύλου, για τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης, άθλησης, ψυχαγωγίας και οικολογικής συμπεριφοράς.
Διαδρομή: Περίσταση - Καλλιθέα - Παραλία. Στον χώρο του τερματισμού προσφέρονται στους συμμετέχοντες αναμνηστικά διπλώματα, αναψυκτικά, διάφορα εδέσματα και μικρός αριθμός ποδηλάτων.

ΡΑΧΗ

Οκτώβριος: τα «Πάτρια». Πολυήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες διοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ράχης τον Οκτώβριο κάθε έτους, με την ευκαιρία της πανήγυρης του Αγίου Λουκά του Ευαγγελιστού, πολιούχου του χωριού.
::
Γενικός Τουριστικός Οδηγός του Νομού Πιερίας
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH DEUTCH Χάρτης Πλοήγησης
Design by Minimal
Συντελεστές Έργου
Copyright © 2007 Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. - All rights reserved.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ