ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.
..........................................................................................................................................................................................................................................
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Το Φεστιβάλ Ολύμπου αποτελεί εδώ και 36 χρόνια σταθερή πολιτιστική αναφορά και κορυφαίο θεσμό με πολύμορφη πολιτιστική δραστηριότητα και προσφορά στην Πιερία και ευρύτερα στην Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Φιλοδοξία του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου είναι να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης και πολιτιστικής δημιουργίας στον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει παραστάσεις Αρχαίου Δράματος, Σύγχρονου ελληνικού και ξένου Θεάτρου, Μπαλέτου (κλασικού - μοντέρνου), Συναυλίες κλασικής και λαϊκής μουσικής, καθώς και Επιστημονικές Διαλέξεις των αρχαιολόγων επιστημόνων.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Αρχαίο Θέατρο Δίου και στο Κάστρο του Πλαταμώνα, τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο και τις παρακολουθούν πάνω από 40.000 θεατές κάθε χρόνο.

Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου παίρνουν μέρος σημαντικότατα θεατρικά σχήματα, όπως το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, το Θέατρο Τέχνης «ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ», το Θέατρο «ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ» κ.α., καθώς και πολλά Δημοτικά και Περιφερειακά Θέατρα απ' όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχουν εμφανιστεί μεγάλοι και γνωστοί ηθοποιοί, όπως ο Μάνος Κατράκης, η Άννα Συνοδινού, η Μελίνα Μερκούρη, η Τζένη Καρέζη κ.α.

Έχουν πραγματοποιηθεί:
- Ρεσιτάλ Μουσικής με το Δημήτρη Σγούρο, Λεωνίδα Καβάκο, Γιώργο Δεμερτζή κ.α.
- Συναυλίες Κλασικής Μουσικής με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Βελιγραδίου, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Ορχήστρα Δωματίου Αθηνών κ.α.
- Παραστάσεις Όπερας από την Όπερα Δωματίου της Βουλγαρίας και από την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Έχουν δοθεί:
- Συναυλίες από Μουσικά Σχήματα του εξωτερικού, όπως Μουσική Τζαζ με τους Jan Garbarek, Τhe Dirty Dozen Bass Band, Sidney Bechet Junior, Aroma Caribe
- Συναυλίες μουσικής απο διεθνείς καλλιτέχνες όπως ο Goran Bregovic και τη Milva.
- Συναυλίες Ελληνικής Μουσικής με πολλούς γνωστούς συνθέτες, τραγουδιστές και μουσικά σχήματα, όπως οι Θάνος Μικρούτσικος, Γιώργος Χατζηνάσιος, Μίμης Πλέσσας, Χάρις Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μαρινέλλα, Γιώργος Νταλάρας, Νίκος Ξυλούρης κ.α.
- Χορευτικές παραστάσεις με χορευτικά σχήματα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, όπως τα Μπαλέτα Μπολσόϊ, το Κρατικό Χοροθέατρο Βορείου Ελλάδος κ.α..
- Χορευτικές παραστάσεις από ελληνικά και ξένα Φολκλορικά Σχήματα.


Πραγματοποιούνται επίσης διαλέξεις με τίτλο «Οι αρχαιολόγοι μιλούν για την Πιερία», όπου το επιτελείο του καθηγητή της αρχαιολογίας κ. Δημητρίου Παντερμαλή δίνει μια πολύπλευρη προσέγγιση στα πολιτιστικά δρώμενα της Πιερίας.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου.
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
Ειρήνης 69, 601 00 Κατερίνη
Τηλ.: 23510 76041, 45690-2, Φαξ: 23510 76042.
::
Γενικός Τουριστικός Οδηγός του Νομού Πιερίας
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH DEUTCH Χάρτης Πλοήγησης
Design by Minimal
Συντελεστές Έργου
Copyright © 2007 Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. - All rights reserved.
...................................................................
Πατήστε στις Φωτογραφίες
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ