ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.
..........................................................................................................................................................................................................................................
 
ΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Η Εστία Πιερίδων «Μουσών» εμφανίζεται για πρώτη φορά στον Πιερικό χώρο την Άνοιξη του 1954 και σήμερα λειτουργεί τα παρακάτω τμήματα:

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ. -
Το χορευτικό συγκρότημα ιδρύθηκε το 1969. Απαρτίζεται από 350 μέλη, χορευτές, μουσικούς, τεχνικούς και διαθέτει περί τις 300 παραδοσιακές στολές, μερικές από τις οποίες είναι αυθεντικές. Εδώ και 20 χρόνια, πραγματοποιεί σε ετήσια βάση μαθήματα και σεμινάρια για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, με θέμα τον Ελληνικό παραδοσιακό χορό.


ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «ΟΙ ΠΑΡΟΛΥΜΠΙΟΙ». -
Το μουσικό παραδοσιακό λαογραφικό συγκρότημα «ΟΙ ΠΑΡΟΛΥΜΠΙΟΙ» πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια σειρά παραστάσεων ερευνώντας, διασώζοντας και παρουσιάζοντας τα παραδοσιακά τραγούδια της Πιερίας και της Ελλάδας. Οι «Παρολύμπιοι» αποτελούν το μουσικό τμήμα της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.


ΤΕΤΡΑΦΩΝΗ ΜΕΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ. -
Καλύπτει όλες τις εποχές και τάσεις των συνθετών από την προκλασσική περίοδο μέχρι την σύγχρονη μοντέρνα Χορωδιακή Μουσική. Από το 1959 μέχρι σήμερα απέσπασε πέντε πανελλήνια και δύο διεθνή βραβεία από συμμετοχές της σε ισάριθμους χορωδιακούς διαγωνισμούς κλασσικής κατηγορίας.


ΛΕΣΧΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ. -
Η λέσχη έχει στο ενεργητικό της τέσσερις εκθέσεις φωτογραφίας. Διαθέτει βιβλιοθήκη, σκοτεινό θάλαμο και αίθουσα μαθημάτων σε συνεργασία με τη ΝΕΛΕ Πιερίας. Συνεργάζεται με αντίστοιχες λέσχες άλλων περιοχών, φωτογραφικά περιοδικά και την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία.
ΕΦΟΡΕΙΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ, ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΣΥΜΠΟΣΙΩΝ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.
::
Γενικός Τουριστικός Οδηγός του Νομού Πιερίας
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH DEUTCH Χάρτης Πλοήγησης
Design by Minimal
Συντελεστές Έργου
Copyright © 2007 Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. - All rights reserved.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ