ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.
..........................................................................................................................................................................................................................................
 
::
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH DEUTCH Χάρτης Πλοήγησης
Γενικός Τουριστικός Οδηγός του Νομού Πιερίας
Design by Minimal
Συντελεστές Έργου
Copyright © 2007 Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. - All rights reserved.
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Πιερία προσφέρει στον επισκέπτη μια μεγάλη ποικιλία προορισμών για οργάνωση ημερήσιων εκδρομών από οποιοδήποτε σημείο της. Τέτοιες εκδρομές διοργανώνουν τα τοπικά τουριστικά γραφεία. Παράλληλα ο επισκέπτης μπορεί να τις πραγματοποιήσει με δική του πρωτοβουλία, χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας, τα τοπικά ταξί και οχήματα ιδιωτικής χρήσης.

Mε τις εκδρομές αυτές ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει όλα τα αξιοθέατα, τα ιστορικά μνημεία και τους οικισμούς του Νομού:


Στη Βόρεια Πιερία μπορεί να επισκεφτεί τις ακτές, τις αρχαιότητες και τον υδροβιότοπο της Αλυκής, ακολουθώντας την παραλιακή οδό Αλυκής Κίτρους - Αγαθούπολης, καταλήγοντας στον υδροβιότοπο του Αλιάκμονα και να κατευθυνθεί προς την ενδοχώρα, ανακαλύπτοντας τις φυσικές ομορφιές, τα ιστορικά μνημεία και τους οικισμούς.

Στην Κεντρική Πιερία ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει τις ακτές μέσω του παραλιακού οδικού άξονα Ολυμπιακής Ακτής - Κορινού, ενώ στο εσωτερικό τμήμα μπορεί να θαυμάσει τα ιστορικά μνημεία, τα Πιέρια Όρη, τις φυσικές ομορφιές και τους οικισμούς, ακολουθώντας την εθνική οδό Κατερίνης - Ελασσόνας και τους παράπλευρους δρόμους.

Οι εκδρομές, τέλος, στη Νότια Πιερία έχουν σαν προορισμό στην παραλιακή ζώνη τις ακτές, τα ιστορικά μνημεία και τον υδροβιότοπο των Νέων Πόρων, ενώ στο εσωτερικό τον Όλυμπο με τους παραδοσιακούς οικισμούς, τα ιστορικά μνημεία, το Αρχαίο Δίον και τις φυσικές ομορφιές του
ΑΘΛΗΣΗ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ