ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.
..........................................................................................................................................................................................................................................
ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

'Εκταση (στρέμματα): 24.344 
Πληθυσμός: 6.374
Έδρα Δήμου: Καλλιθέα
Δημοτικά Διαμερίσματα: Παραλίας, Καλλιθέας, Περίστασης
Ασχολία Κατοίκων : Τουρισμός, αλιεία, γεωργία, εμπόριο.


Ο Δήμος Παραλίας, βρίσκεται το κέντρο του νομού Πιερίας, κατέχοντας στρατηγική θέση, καθώς ο επισκέπτης επιλέγοντας ως τόπο διαμονής το τουριστικό θέρετρο της Παραλίας, μπορεί να κάνει κοντινές εξορμήσεις σε μέρη με πλούσια ιστορία και φυσική ομορφιά, όπως το Δίον, την Πύδνα, τη Βεργίνα, το Ενετικό Κάστρο του Πλαταμώνα και φυσικά τον Όλυμπο. Περίπου 10 χιλιόμετρα συνεχιζόμενης χρυσαφένιας αμμουδιάς που βρέχεται από την καταγάλανη και πεντακάθαρη θάλασσα, η ποιότητα της οποίας διασφαλίζεται με τις "Γαλάζιες Σημαίες".

Καθώς ο πυθμένας της θάλασσας βαθαίνει σταδιακά,το κολύμπι είναι ιδανικό για μικρούς  και μεγάλους. Την απόλυτη ασφάλεια και οργάνωση στην Παραλία εξασφαλίζει η παρουσία ναυαγωσωστών αλλά και η ύπαρξη αποδυτηρίων, ντους, W.C., υποδομές για άτομα με ειδικές  ανάγκες κ.λ.π. Κατά μήκος της παραλίας βρίσκονται διάφορα cafe-bar και αναψυκτήρια. Δεκάδες ψαράδες αλιεύουν καθημερινά από τα νερά του Αιγαίου μικρά και μεγάλα ψάρια, οστρακοειδή τα οποία προμηθεύουν στις ψαροταβέρνες της περιοχής. Γραφικά ταβερνάκια με θέα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας υποδέχονται τον επισκέπτη για ένα ανεπανάληπτο γευστικό ταξίδι.

Η αγορά της Παραλίας είναι ανεπτυγμένη, προσφέροντας ποιότητα και ποικιλία σε πολύ προσιτές τιμές. Η διασκέδαση στην Παραλία δεν τελειώνει ποτέ και οι επιλογές καλύπτουν όλα τα γούστα και όλες  τις ηλικίες. Οι μικροί επισκέπτες περνούν ξένοιαστες στιγμές στο Λούνα-Πάρκ, ενώ οι μεγαλύτεροι κάνουν τον περίπατο τους στα σοκάκια της πόλης, απολαμβάνουν το φαγητό τους σε κάποιο από τα ταβερνάκια ή το ποτό τους στα παραθαλάσσια αναψυκτήρια.

Όσο για τη νεολαία που προτιμά τους πιο ξέφρενους ρυθμούς, μια πληθώρα από bar, club και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης με ελληνική και ξένη μουσική,εγγυάται το πιο τρελό ξεφάντωμα μέχρι τις πρωϊνές ώρες.
::
Γενικός Τουριστικός Οδηγός του Νομού Πιερίας
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH DEUTCH Χάρτης Πλοήγησης
Design by Minimal
Συντελεστές Έργου
Copyright © 2007 Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. - All rights reserved.
...................................................................
Πατήστε στις Φωτογραφίες
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
Αξίζει να επισκεφτείτε:
- στο Δ.Δ. Παραλίας, την κοσμοπολίτικη ακτή με τις πλατιές αμμουδιές και το μικρό λιμάνι της,

- στο Δ.Δ. Καλλιθέας, τον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου,

- στο Δ.Δ. Περίστασης, την εκκλησία της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ