ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.
..........................................................................................................................................................................................................................................
ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

'Εκταση (στρέμματα): 169.632 
Πληθυσμός : 6.949
Έδρα Δήμου: Λιτόχωρο
Δημοτικό Διαμέρισμα: Λιτόχωρο
Ασχολία Κατοίκων: Αγροτικές δραστηριότητες, ναυτιλία, τουρισμός, οικοδομικές δραστηριότητες (τεχνίτες πέτρας και ξύλου), εμπόριο, παροχή υπηρεσιών.


Η απαράμιλλη σύνθεση φυσικών και παραδοσιακών χρωμάτων στις υπώρειες του Ολύμπου, κάτω από τις επιβλητικές κορυφές του. Δίπλα στις ακτές της Πιερίας. Στη νότια άκρη της μακεδονικής γης. Το Λιτόχωρο. Η πύλη των θεϊκών κατοικιών.
Μοναδικός συνδυασμός βουνού και θάλασσας. Στην ατμόσφαιρα η ορεινή δροσιά συνταιριάζει με τη θαλασσινή αύρα. Στο βιβλίο του χρόνου ο μύθος συναντιέται με την ιστορία και η ιστορία με την παράδοση. Και στο τοπίο των χρωματικών εναλλαγών και της αισθητικής αρμονίας η φυσική ομορφιά συνενώνεται με την ανθρώπινη ζεστασιά.

Στο Λιτόχωρο. Στη μικρή πόλη με τη μεγάλη ιστορία και τον πλούτο των εντυπώσεων, που απλώνεται στην πλαγιά του υψηλότερου ελληνικού βουνού. Γραφικό και φιλόξενο το Λιτόχωρο, είναι έτοιμο κάθε στιγμή να προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες στον ταξιδιώτη κάθε εποχής. Χειμώνα, καλοκαίρι, άνοιξη, φθινόπωρο, η φύση βρίσκεται στην καλή της ώρα.

Εδώ είναι η αφετηρία για τις εξορμήσεις στο ανεπανάληπτο περιβάλλον του Ολύμπου, για την περιπέτεια των αναβάσεων στην κατοικία των θεών της αρχαιότητας. Από εδώ, σε υψόμετρο 300 μ., αρχίζει η περιπλάνηση σε δασιές χαράδρες, σε τοπία με ποικίλη βλάστηση, στην περίφημη κοιλάδα του Ενιπέα ποταμού. Σε μικρή απόσταση από εδώ προσφέρεται απλόχερα η θαλάσσια διασκέδαση στις θαυμάσιες παραλίες της Πιερίας. Και εδώ, στα στενά σοκάκια και τις πλατείες του Λιτόχωρου, φανερώνεται η συνοχή και η γνησιότητα του λαϊκού πολιτισμού, αποτυπωμένη στα σπίτια με τη χαρακτηριστική μακεδονική αρχιτεκτονική.

Τουριστικό θέρετρο με εύκολη πρόσβαση τόσο σιδηροδρομικώς όσο και οδικώς, μόλις πέντε χιλιόμετρα από τον αυτοκινητόδρομο Αθήνας - Θεσσαλονίκης (92 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, 24 από την Κατερίνη και 65 από τη Λάρισα) το Λιτόχωρο, η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του νομού Πιερίας με 7.000 κατοίκους, υποδέχεται τους επισκέπτες του, προσφέροντας τους, με την κατάλληλη υποδομή του, όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες για να χαρούν τις μικρές ή μεγάλες διακοπές τους, αλλά και τα Σαββατοκύριακα τους.
::
Γενικός Τουριστικός Οδηγός του Νομού Πιερίας
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH DEUTCH Χάρτης Πλοήγησης
Design by Minimal
Συντελεστές Έργου
Copyright © 2007 Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. - All rights reserved.
...................................................................
Πατήστε στις Φωτογραφίες
ΔΗΜΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Αξίζει να επισκεφτείτε:
- Τον παλιό οικισμό του με το έντονο παραδοσιακό χρώμα και τα αξιόλογα παραδοσιακά σπίτια Μακεδονικής αρχιτεκτονικής, τις παραδοσιακές πλατείες (του Πλάτανου, το Χοροστάσι, των Ναυτικών κ.α.), το Δημοτικό πάρκο «Κατούνια» με το νέο πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο, τα γραφικά εξωκλήσια της Αγίας Παρασκευής, των Αγίων Αποστόλων, του Προφήτη Ηλία και τη νέα Μονή του Αγίου Διονυσίου.
- Αξίζει επίσης να επισκεφτείτε την τοποθεσία "Μύλοι", τη χαράδρα του Ενιπέα και το ελατόδασος του Αη Γιάννη με την ομώνυμη Εκκλησία, όπως και τις οργανωμένες και όμορφες ακτές του Βαρικού, της Γρίτσας και της Πλάκας, καθώς και τον ορεινό όγκο του Ολύμπου, παγκόσμια γνωστού για το ιστορικό του ενδιαφέρον και για τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα του.
- Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το Διεθνές Ίδρυμα «ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ», που βρίσκεται στον κόμβο «Δίου - Λιτοχώρου» στην Πιερία επί της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Στους χώρους του Ιδρύματος λειτουργεί η Οργανωτική Επιτροπή του, Βιβλιοθήκη σχετική με το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και διάφορες εκθέσεις σχετικές με τη ζωή του και την Αρχαιότητα. Λαμβάνουν επίσης χώρα συνέδρια, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις των απόδημων Μακεδόνων. Είναι ανοικτό τις εργάσιμες μέρες και ώρες. Διεύθυνση: Εθνική Οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης, Κόμβος Δίου - Λιτοχώρου, Πιερία Ελλάδα. Πληροφορίες: 23520.21000.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ