ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.
..........................................................................................................................................................................................................................................
 
::
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH DEUTCH Χάρτης Πλοήγησης
Γενικός Τουριστικός Οδηγός του Νομού Πιερίας
Design by Minimal
Συντελεστές Έργου
Copyright © 2007 Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. - All rights reserved.
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Φημισμένη είναι η νυχτερινή ζωή στην Πιερία. Υπάρχουν εκατοντάδες καλαίσθητοι χώροι διασκέδασης σε όλο το νομό, όπου ο επισκέπτης μπορεί να χαρεί κάθε είδος ψυχαγωγίας.
Ταβέρνες με ζωντανή μουσική και bar - restaurants προσφέρονται, για να συνδυάσετε το φαγητό σας με ευχάριστες μελωδίες.
Στα ήσυχα καφέ μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας σε ένα ήρεμο και ζεστό περιβάλλον, ενώ στα καφέ - μπαρ οι ρυθμοί είναι πιο έντονοι κάτω από τους ποικίλους ήχους ελληνικών και διεθνών μουσικών ακουσμάτων.

Τα εντυπωσιακά μεγάλα κλαμπ και ντίσκο αποτελούν πόλο έλξης της νεολαίας της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας και υπόσχονται έντονη διασκέδαση και αξέχαστες ευχάριστες αναμνήσεις.
Αξιοσημείωτες είναι και οι βραδιές που διοργανώνουν κυρίως τα Ξενοδοχεία και τα Τουριστικά Γραφεία για τους τουρίστες - επισκέπτες, με ζωντανή παραδοσιακή ελληνική μουσική και χορό.

ΘΕΑΤΡΟ
Θεατρικές παραστάσεις πραγματοποιούνται στην Πιερία, σε όλη τη διάρκεια του έτους, από τις θεατρικές ομάδες, τα εργαστήρια και τα Θέατρα που δραστηριοποιούνται και εδρεύουν στο Νομό.
Κορυφαία γιορτή Θεάτρου αποτελούν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Στη διάρκεια του Φεστιβάλ εμφανίζονται στην Πιερία, στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Δίου και στο Κάστρο του Πλαταμώνα, ιδιαίτερα σημαντικοί θίασοι με αξιόλογους καλλιτέχνες και ηθοποιούς από όλη την Ελλάδα.

Στις πιο σημαντικές παραστάσεις θεάτρου, που παρουσιάζονται σε όλη τη διάρκεια του έτους, συγκαταλέγονται:
- οι θεατρικές παραγωγές του Θεάτρου «Πήγασος»,
- οι θεατρικές παραστάσεις του Θεάτρου Ράχης, του Πολιτιστικού συλλόγου Ράχης «ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ»
- οι παραστάσεις της Θεατρικής Σκηνής της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους
- οι θεατρικές παραστάσεις του Θεάτρου «Μάσκες» Λιτοχώρου,
- οι θεατρικές παραστάσεις του θεατρικού εργαστηρίου «Αυλαία».

Περιστασιακά δίδονται παραστάσεις από τις μικρές θεατρικές ομάδες, που διαθέτουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Νομού, στο πλαίσιο πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται είτε από τους ίδιους είτε σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους. Στην Πιερία εμφανίζονται επίσης κατά περιόδους θίασοι από όλη την Ελλάδα με αξιόλογα έργα.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Ενδιαφέρουσες τακτικές προβολές Ελληνικών και Διεθνών παραγωγών μπορείτε να παρακολουθήσετε στην Κατερίνη κατά τη χειμερινή περίοδο (Σεπτέμβριος  -  Μάιος), στο κινηματοθέατρο Ευκαρπίδη. Επίσης, με πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης, προβάλλονται αξιόλογα κινηματογραφικά έργα στην αίθουσα προβολής της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης (Ν.Ε.Λ.Ε.).
Έκτακτες προβολές πραγματοποιούνται στην αίθουσα προβολής του Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου Λιτοχώρου.
Κατά τη θερινή περίοδο (Ιούνιος - Αύγουστος) πραγματοποιούνται τακτικές προβολές στο θερινό Δημοτικό Κινηματοθέατρο Κατερίνης, καθώς επίσης και στις δύο θερινές κινηματογραφικές αίθουσες που λειτουργούν στον Πλαταμώνα και τη Λεπτοκαρυά.

ΑΘΛΗΣΗ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ