ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.
..........................................................................................................................................................................................................................................
 
ΔΙΑΔΡΟΜΗ 7
Παλιά Βρία, Σεντούκια (Αρχαίο Λατομείο), Μάρμαρο, Μοναχό νερό (4,5 ώρες)

Από τον οικισμό της Παλιάς Βρίας δασικός χαλικοστρωμένος δρόμος, που περνά από εναλλασσόμενο δάσος με καστανιές, δρυς, οξιές και δασική πεύκη, φτάνει μέχρι την κορυφή «Μοναχό Νερό». Ακολουθώντας το δασικό δρόμο, μπορείτε να επισκεφτείτε τη θέση «Σεντούκια», όπου υπάρχει το αρχαίο λατομείο μαρμάρου, το οποίο παρουσιάζει ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον.

Η περιοχή έχει αναγνωριστεί ως αρχαιολογικός χώρος, δεν έχει γίνει όμως λεπτομερής επιστημονική και αρχαιολογική μελέτη του λατομικού χώρου. Έχει τομές από εξόρυξη μαρμάρου, μεγάλα τετράγωνα κομμάτια μαρμάρου και διάσπαρτες στο χώρο ημικατεργασμένες κολώνες μαρμάρου. Συνεχίζοντας, μπορείτε να φτάσετε στη θέση «Μάρμαρο» όπου γινόταν εξόρυξη μαρμάρων και λίγο μετά στο «Μοναχό νερό» όπου μπορείτε να δροσιστείτε στην πηγή του.
::
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH DEUTCH Χάρτης Πλοήγησης
Γενικός Τουριστικός Οδηγός του Νομού Πιερίας
Design by Minimal
Συντελεστές Έργου
Copyright © 2007 Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. - All rights reserved.
ΑΘΛΗΣΗ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ