ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.
..........................................................................................................................................................................................................................................
 
ΔΙΑΔΡΟΜΗ 4
Ρητίνη, Κασταναριό, Λυκοπήγαδα, Σαρακατσάνα (4 ώρες) Λαπούσι, Φλάμπουρο (5 ώρες)


Από τη Ρητίνη, ακολουθώντας αρχικά το δασικό δρόμο, φθάνετε στο σημείο απ' όπου ξεκινά μία όμορφη διαδρομή προς τη θέση «Σαρακατσάνα». Ανηφορίζοντας το μονοπάτι, συναντάτε πάλι το δασικό δρόμο στη θέση «κασταναριό», όπου υπάρχει και η διασταύρωση που οδηγεί προς τη γραφική εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου.

Από το «κασταναριό», με πορεία μέσα σε δάσος καστανιάς, οξιάς και πεύκης, φτάνετε στη θέση «Λυκοπήγαδα», όπου υπάρχει μοναδικό σε ομορφιά πευκόδασος. Ακολουθώντας το μονοπάτι, μπορείτε να επισκεφθείτε την εντυπωσιακή τοποθεσία της «Σαρακατσάνας» όπου υπάρχει το ομώνυμο Ορειβατικό Καταφύγιο του Σ.Ε.Ο. Κατερίνης που λειτουργεί όλο το χρόνο, μπορεί να φιλοξενήσει 90 άτομα και διαθέτει εστιατόριο.

Από το Καταφύγιο το μονοπάτι συνεχίζει προς την αλπική ζώνη των Πιερίων και την κορυφή «Λαπούσι». Από εδώ μπορείτε να θαυμάσετε την Πιερία, τον Όλυμπο, την Κοζάνη και την Ημαθία. Ακολουθώντας την κορυφογραμμή νότια στην αλπική ζώνη, καταλήγετε στην ψηλότερη κορυφή των Πιερίων, το Φλάμπουρο. Στη «Σαρακατσάνα» οδηγεί και δασικός χαλικοστρωμένος δρόμος 18 χιλιόμετρων, που ξεκινά από τον οικισμό της Ρητίνης.
::
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH DEUTCH Χάρτης Πλοήγησης
Γενικός Τουριστικός Οδηγός του Νομού Πιερίας
Design by Minimal
Συντελεστές Έργου
Copyright © 2007 Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. - All rights reserved.
ΑΘΛΗΣΗ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ