ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.
..........................................................................................................................................................................................................................................
 
ΔΙΑΔΡΟΜΗ 1
'Aνω Μηλιά (Ε4), Τούφες Καραγιώργη, Αβδέλλα, Φλάμπουρο
(5,5 ώρες)


Από το Καταφύγιο της 'Aνω Μηλιάς, ακολουθώντας το δασικό δρόμο, φτάνετε στη θέση «Μπουρλέκια». Αριστερά του δρόμου, ακολουθώντας το μονοπάτι Ε4 συναντάτε τη βρύση του «Πιτσιάνη» όπου μπορείτε να δροσιστείτε. Συνεχίζοντας το μονοπάτι μέσα σε δάσος με πανύψηλες οξιές, βρίσκεστε στη θέση «Σέλωμα».

Από εκεί, ανηφορίζοντας μέσα σε δάσος μαύρης πεύκης, φτάνετε στη θέση «Τούφες Καραγιώργη», με υπέροχη θέα προς τους οικισμούς της Φτέρης και των Σκοτεινών, τον Όλυμπο και τον Τίταρο. Μετά τις «Τούφες Καραγιώργη» μπαίνετε στο Οροπέδιο της «Αβδέλλας» και στην αλπική ζώνη των Πιερίων. Η πλούσια ποώδης βλάστηση με πανέμορφα αγριολούλουδα, ποώδη κέδρα και άλλα είδη χλωρίδας θα σας εντυπωσιάσουν. Ακολουθώντας πάντα το μονοπάτι Ε4, περνάτε από την πηγή της «Αβδέλλας» όπου ρέει άφθονο και παγωμένο πόσιμο νερό.

Μετά την πηγή, αφήνοντας το μονοπάτι Ε4, φτάνετε στην ψηλότερη κορυφή των Πιερίων, το «Φλάμπουρο», σε υψόμετρο 2190 μ. όπου μπορείτε να απολαύσετε τη μοναδική θέα προς τον Όλυμπο, τον κάμπο της Ελασσόνας, την τεχνητή λίμνη του Αλιάκμονα, την Κοζάνη και τη γύρω περιοχή.
::
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH DEUTCH Χάρτης Πλοήγησης
Γενικός Τουριστικός Οδηγός του Νομού Πιερίας
Design by Minimal
Συντελεστές Έργου
Copyright © 2007 Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. - All rights reserved.
ΑΘΛΗΣΗ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ