ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.
..........................................................................................................................................................................................................................................
 
ΔΙΑΔΡΟΜΗ  3
Διασταύρωση ή Γκορτσιά, Οροπέδιο των Μουσών, Κορυφές  (7 ώρες)


Από τη θέση «Γκορτσιά» ή «Διασταύρωση», ανηφορίζοντας δεξιά το μονοπάτι μέσα σε καταπράσινο και πυκνό δάσος, αφού περάσετε τη θέση «Μπάρμπα», βρίσκεστε στη θέση «Στράγγος».
Ακολουθώντας αριστερά το μονοπάτι, μπορείτε να επισκεφθείτε τη γραφική σπηλιά του Ιθακήσιου, ζωγράφου του Ολύμπου, ενώ συνεχίζοντας συναντάτε τη θέση «Πετρόστρουγγα». Πανέμορφα ρόμπολα και πανύψηλα πεύκα συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο. 

Από την «Πετρόστρουγγα» μπορείτε, αφού περάσετε τις τοποθεσίες «Σκούρτα» και «Λαιμός», να φτάσετε στο «Οροπέδιο των Μουσών», όπου βρίσκονται τα δύο Ορειβατικά καταφύγια:
«Χρήστος Κάκαλος» της Ε.Ο.Ο.Α., σε υψόμετρο 2650μ., που εξυπηρετεί 18 άτομα και διαθέτει εστιατόριο και «Γιόσος Αποστολίδης» του Σ.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης, σε υψόμετρο 2760μ., που μπορεί να φιλοξενήσει 90 άτομα και διαθέτει εστιατόριο. 
Από τα καταφύγια μπορείτε να ανεβείτε στην κορυφή «Προφήτης Ηλίας», σε υψόμετρο 2803μ., όπου είναι χτισμένη και η ομώνυμη εκκλησία. Μπορείτε επίσης να συνεχίσετε το μονοπάτι και να καταλήξετε στις ψηλότερες κορυφές του Ολύμπου, το «Μύτικα» και το «Στεφάνι».
::
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH DEUTCH Χάρτης Πλοήγησης
Γενικός Τουριστικός Οδηγός του Νομού Πιερίας
Design by Minimal
Συντελεστές Έργου
Copyright © 2007 Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. - All rights reserved.
ΑΘΛΗΣΗ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ