ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.
..........................................................................................................................................................................................................................................
 
ΔΙΑΔΡΟΜΗ  2
Πριόνια, Καταφύγιο  Σπήλιος  Αγαπητός, Κορυφές (6 ώρες)

Από τα «Πριόνια», ακολουθώντας το ανηφορικό μονοπάτι που είναι σημειωμένο με πινακίδες, μέσα σε πυκνό δάσος, μπορείτε να επισκεφθείτε το Καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός», σε υψόμετρο 2100 μ..

Το Καταφύγιο ανήκει στην Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.), λειτουργεί από το Μάιο έως τον Οκτώβριο και προσφέρει στέγη και φαγητό. Από εδώ μπορείτε σε τρεις περίπου ώρες να βρεθείτε στο «Μύτικα» από τη θέση «Σκάλα» ή να συνεχίσετε το μονοπάτι προς την κορυφή «Σκολιό».

Πριν από τη «Σκάλα», ακολουθώντας το μονοπάτι δεξιά, βρίσκεστε στη θέση «Ζωνάρια» κάτω από τις κορυφές. Από εδώ μπορείτε να ανεβείτε αριστερά στο «Μύτικα» (από τη θέση «Λούκι») και στην κορυφή «Στεφάνι». Συνεχίζοντας, μπορείτε να φτάσετε στο πανέμορφο «Οροπέδιο των Μουσών», όπου βρίσκονται τα Καταφύγια «Γιόσος Αποστολίδης» (1760μ.) και «Χρήστος Κάκαλος» (1650μ.).
::
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH DEUTCH Χάρτης Πλοήγησης
Γενικός Τουριστικός Οδηγός του Νομού Πιερίας
Design by Minimal
Συντελεστές Έργου
Copyright © 2007 Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. - All rights reserved.
ΑΘΛΗΣΗ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ