ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.
..........................................................................................................................................................................................................................................
 
Κινηματογράφος

Ενδιαφέρουσες προβολές σύγχρονων και κλασικών Ελληνικών και Διεθνών παραγωγών μπορείτε να παρακολουθήσετε, κατά τη χειμερινή περίοδο (Σεπτέμβριος - Μάιος), στους παρακάτω χώρους:
Κινηματοθέατρο Ευκαρπίδη, στην Κατερίνη, σε τρεις σύγχρονες αίθουσες προβολής,
Αίθουσα Μουσών της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης (Ν.Ε.Λ.Ε.), με πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης, στο Χατζόγλειο Μέγαρο,
Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Λιτοχώρου (έκτακτες προβολές).

Στη θερινή περίοδο (Ιούνιος - Αύγουστος) μπορείτε να δείτε αξιόλογα κινηματογραφικά έργα που προβάλλονται:
στο θερινό Δημοτικό Κινηματοθέατρο Κατερίνης,
περιοδικά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου με μορφή εβδομαδιαίων αφιερωμάτων και στον Πλαταμώνα και τη Λεπτοκαρυά σε δύο θερινές κινηματογραφικές αίθουσες.

Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης, ο πολιτιστικός σύλλογος της πόλης που ασχολείται με τον κινηματογράφο, ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1962. Επαναλειτούργησε το 1976 από μία ομάδα νέων της πόλης και από τότε συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι σήμερα στην αίθουσα Μουσών του Χατζόγλειου Μεγάρου.

Βασική δραστηριότητά της είναι η τακτική εβδομάδα προβολής ποιοτικών ταινιών κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τυπώνει και διανέμει δωρεάν προγράμματα για το περιεχόμενο των προβαλλομένων ταινιών. Κάνει αφιερώματα στους γνωστούς δημιουργούς του κινηματογράφου και συνεργάζεται με άλλους πολιτιστικούς, κοινωνικούς φορείς της πόλης, καθώς και με το Υπουργείο Πολιτισμού. Προβάλλει ταινίες 16 mm και βίντεο.

Διοργανώνει ομιλίες και μαθήματα κινηματογράφου. Είναι μέλος της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (Ο.Κ.Λ.Ε.) και συμμετέχει σ' όλα τα συνέδρια και τις συναντήσεις της. Από το 1995 στηρίζει με την ενεργό συμμετοχή της, την λειτουργία του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου Κατερίνης που ανήκει στο Δίκτυο Δημοτικών Κινηματογράφων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τέλος, από το 2000 συμμετέχει, σε συνεργασία με το Δήμο Κατερίνης και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, στις Περιφερειακές Εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
::
Γενικός Τουριστικός Οδηγός του Νομού Πιερίας
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH DEUTCH Χάρτης Πλοήγησης
Design by Minimal
Συντελεστές Έργου
Copyright © 2007 Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. - All rights reserved.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ