ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.
..........................................................................................................................................................................................................................................
ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ
Πρωτεύουσα του νομού Πιερίας είναι η πόλη της Κατερίνης. Βρίσκεται στο κέντρο του νομού, ανάμεσα στον Όλυμπο, τα Πιέρια και τις ακτές του Θερμαϊκού κόλπου, απέχει 440 χλμ από την Αθήνα και 70 χλμ από την Θεσσαλονίκη μέσω της Νέας Εθνικής Οδού Ε75 Αθήνας - Θεσσαλονίκης.

Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αστικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας. Πολλοί μελετητές πιστεύουν ότι η πόλη χτίστηκε στα ερείπια της αρχαίας Μακεδονικής πόλης των "Ατήρων". Σύμφωνα όμως με επίσημα ιστορικά στοιχεία, ο πυρήνας της πόλης ιδρύθηκε στα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Το σύγχρονο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο που διαπερνά την πόλη επιτρέπει την άνετη επικοινωνιακή σύνδεσή της με την πρωτεύουσα της χώρας Αθήνα και με τη Θεσσαλονίκη, παρέχοντας παράλληλα εύκολη και γρήγορη μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο "Μακεδονία". Μετά από μία μακρά περίοδο συνεχούς αγροτικής ανάπτυξης, σήμερα η Κατερίνη εξελίχθηκε σε ένα δυναμικό εμπορικό, οικονομικό και διοικητικό κέντρο, απ΄ τα σημαντικότερα της χώρας.

Η πόλη διαθέτει πλούσια αγορά, με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση το καλοκαίρι, όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει από μια μεγάλη ποικιλία ειδών ένδυσης, υπόδησης, αθλητικών ειδών, κοσμημάτων κ.α. Ταυτόχρονα η σημαντική κοινωνική και πολιτιστική κίνηση σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, η πάρα πολύ μεγάλη ποικιλία μέσων εστίασης, διασκέδασης και αναψυχής, καθώς και η έντονη νυχτερινή ζωή αποτελούν επιπλέον κίνητρα για επίσκεψη στην πόλη.

Το κέντρο της πόλης με τους πεζόδρομους, το εντυπωσιακό Δημοτικό Πάρκο με τα γραφικά σιντριβάνια και το άφθονο πράσινο, ο Μητροπολιτικός ναός της Θείας Ανάληψης, η εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, το Ποντιακό Μουσείο, το εμπορικό κέντρο στον κεντρικό πεζόδρομο και τα διατηρητέα κτίσματα κεντρίζουν επίσης το ενδιαφέρον κάθε επισκέπτη.
::
Γενικός Τουριστικός Οδηγός του Νομού Πιερίας
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH DEUTCH Χάρτης Πλοήγησης
Design by Minimal
Συντελεστές Έργου
Copyright © 2007 Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. - All rights reserved.
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Πατήστε στις Φωτογραφίες
...................................................................
ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ