ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.
..........................................................................................................................................................................................................................................
ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ

ΠΥΔΝΑ


Οργανωμένη ακτή με πλούσια και χρυσαφένια αμμουδιά, βραβευμένη με τη Γαλάζια Σημαία της Ευρώπης, βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Πύδνα. Μπορείτε να επισκεφτείτε μοναδικά ιστορικά μνημεία, όπως είναι τα ερείπια του κάστρου και της βυζαντινής Επισκοπής Κίτρους, τα μόνα ορατά υπολείμματα της βυζαντινής Πύδνας που τον 6ο - 7ο αιώνα ονομάσθηκε Κίτρος, καθώς και το Επισκοπικό Συγκρότημα στις Λουλουδιές Κίτρους.

Δίπλα στη ακτή της Πύδνας υπάρχει η ήσυχη και απομονωμένη γραφική ακτή στη θέση «Κούτσουρο».


Ξενοδοχεία και Ενοικιαζόμενα Δωμάτια περιμένουν να σας φιλοξενήσουν στους οργανωμένους οικισμούς του Μακρυγιάλου και των Αλυκών Κίτρους πολύ κοντά στην ακτή. Στις ψαροταβέρνες και τα ουζερί της περιοχής μπορείτε να γευτείτε την τοπική κουζίνα.

Απέχει 21 χιλ. από την Κατερίνη, πρωτεύουσα του Νομού και η πρόσβαση γίνεται μέσω του Εθνικού Αυτοκινητόδρομου Ε75 (Κόμβος Κορινού ή Νέας Αγαθούπολης), της Παλιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης - Θεσσαλονίκης (Κόμβος Αλυκών Κίτρους ή Μακρυγιάλου) και της παραλιακής επαρχιακής οδού Ολυμπιακής Ακτής - Νέας Αγαθούπολης.
::
Γενικός Τουριστικός Οδηγός του Νομού Πιερίας
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH DEUTCH Χάρτης Πλοήγησης
Design by Minimal
Συντελεστές Έργου
Copyright © 2007 Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. - All rights reserved.
...................................................................
Πατήστε στις Φωτογραφίες
ΠΥΔΝΑ ΠΥΔΝΑ
ΠΥΔΝΑ ΠΥΔΝΑ
ΑΚΤΕΣ