ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.
..........................................................................................................................................................................................................................................
ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ

ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ


Αμμώδης οργανωμένη ακτή, βραβευμένη με τη Γαλάζια Σημαία της Ευρώπης, πολύ κοντά στην οποία εκτείνεται ο Νεολιθικός Οικισμός του Μακρυγιάλου, που χρονολογείται στην 5η χιλιετία π.Χ. και είναι ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης.

Το λοφώδες της περιοχής με πανοραμική θέα στο Θερμαϊκό κόλπο, η θάλασσα και η ηρεμία του τοπίου συνθέτουν ένα ιδανικό περιβάλλον για τον επισκέπτη.

Διαθέτει μια από τις σημαντικότερες μυδοκαλλιέργειες της Ελλάδας με τη μεγαλύτερη παραγωγή και την καλύτερη ποιότητα μυδιών. Στο Μακρύγιαλο θα βρείτε γραφικές ψαροταβέρνες που προσφέρουν παραδοσιακή μαγειρική των παραγόμενων στην περιοχή οστράκων, καθώς και τουριστική υποδομή σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Απέχει 22 χιλ. από την Κατερίνη, πρωτεύουσα του Νομού και η πρόσβαση γίνεται μέσω του Εθνικού Αυτοκινητόδρομου Ε75 (Κόμβος Νέας Αγαθούπολης), της Παλιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης - Θεσσαλονίκης (Κόμβος Μακρυγιάλου) και της παραλιακής επαρχιακής οδού Ολυμπιακής Ακτής - Νέας Αγαθούπολης.
::
Γενικός Τουριστικός Οδηγός του Νομού Πιερίας
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH DEUTCH Χάρτης Πλοήγησης
Design by Minimal
Συντελεστές Έργου
Copyright © 2007 Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. - All rights reserved.
...................................................................
Πατήστε στις Φωτογραφίες
ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ
ΑΚΤΕΣ