ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.
..........................................................................................................................................................................................................................................
 
::
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH DEUTCH Χάρτης Πλοήγησης
Γενικός Τουριστικός Οδηγός του Νομού Πιερίας
Design by Minimal
Συντελεστές Έργου
Copyright © 2007 Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. - All rights reserved.
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΙΟΤΟΠΩΝ


Η Πιερία διαθέτει ορισμένους από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης. Οι υδροβιότοποι του Δέλτα Αλιάκμονα με το έλος Αγαθούπολης, της λιμνοθάλασσας Αλυκής Κίτρους και των Νέων Πόρων, με πλουσιότατη χλωρίδα και πανίδα και με πολλά σπάνια και μοναδικά είδη φυτών, ζώων και πτηνών καθιστούν την επίσκεψή σας απαραίτητη για οικοπεριηγήσεις και περιβαλλοντική ενημέρωση.

Στους υδροβιότοπους αυτούς ζουν μεγάλες κοινότητες σπάνιων πουλιών, αμφίβιων και ερπετών, των οποίων η παρατήρηση έχει μεγάλο επιστημονικό, οικολογικό και ψυχαγωγικό ενδιαφέρον.

Αναλυτική παρουσίαση των υδροβιοτόπων αυτών γίνεται στην ενότητα Φυσικό Περιβάλον.

ΚανονικόΤο φυσικό περιβάλλον του Νομού Πιερίας προσφέρεται ιδιαίτερα για μια σειρά από αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες στη φύση, όπως ορειβασία, πεζοπορία, αναρρίχηση, αλεξίπτωτο πλαγιάς, αιωροπτερισμό, διαδρομές με οχήματα 4Χ4, ποδήλατο βουνού, ιππασία και σκι.

Πανέμορφες ορειβατικές διαδρομές θα βρείτε στον Όλυμπο και στα Πιέρια όρη. Αναλυτική παρουσίαση των διαδρομών αυτών και όλων των άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων γίνεται στην ενότητα Αθληση.
ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ